Spre deosebire de medicii specializați în patologia diverselor organe și sisteme, medicul de familie este pregătit să-și privească pacientul ca un întreg, indiferent de vârstă sau sex. Și este acel tip de medic specialist care poate fi alături de noi de la naștere, până la o vârstă înaintata. Atunci când apare o afecțiune care necesită prezența unui alt tip de specialist, medicul de familie va fi cel care ne va îndruma către unul. Dacă aceasta boală nou diagnosticată va avea o evoluție de lungă durată, tot medicul de familie este cel care coordonează planul de tratament și urmărirea adecvată a pacientului.

 În primul rând medicul de familie asigura asistenta medicala si sociala tuturor pacientilor indiferent de vârsta, sex sau patologie si reprezinta legatura dintre comunitate si sistemul national de sanatate. Medicul de familie abordeaza pacientul atât în conditii de sanatate, cât si în conditii de boala; are rolul de a supraveghea si mentine starea optima de sanatate si de a promova un stil de viata sanatos, de a depista o boala cronica in faza incipienta si de a preveni si trata complicatiile unei afectiuni.

Cel mai modern laborator de analize robotizat din Romania, la Oradea

Cel mai modern laborator de analize robotizat din Romania, la Oradea

Spitalul Clinic Judetean din Oradea va avea, in vara anului 2020, primul si cel mai modern laborator integrat din sistemul public de sanatate din Romania, realizat printr-un proiect de doua milioane de euro, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Primariei Oradea, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Oradea, doctorul Gheorghe Carp, a anuntat la finalul saptamanii trecute ca s-a semnat contractul de finantare pentru realizarea acestui laborator de analize robotizat.

“Acest laborator integrat va fi cel mai modern din tara. Prin acest proiect se va realiza o linie automatizata pentru laboratorul Spitalului Judetean, cu un sistem de transport rapid al probelor intre sectii si laborator si implementarea de solutii informatice care sa permita furnizarea cat mai rapida a rezultatelor analizelor de laborator. Noul laborator va deservi Spitalul Judetean si Spitalul Municipal, dar, la solicitare, si celelalte unitati medicale de stat din Oradea. Un important beneficiu va fi scaderea timpului necesar efectuarii analizelor medicale, degrevarea resursei umane de activitati recurente, scaderea procentului de erori umane, dar si reducerea costurilor cu pana la 30%”, a declarat managerul Gheorghe Carp, conform sursei citate.

© 2019 Copyright by medici-familie.ro