Spre deosebire de medicii specializați în patologia diverselor organe și sisteme, medicul de familie este pregătit să-și privească pacientul ca un întreg, indiferent de vârstă sau sex. Și este acel tip de medic specialist care poate fi alături de noi de la naștere, până la o vârstă înaintata. Atunci când apare o afecțiune care necesită prezența unui alt tip de specialist, medicul de familie va fi cel care ne va îndruma către unul. Dacă aceasta boală nou diagnosticată va avea o evoluție de lungă durată, tot medicul de familie este cel care coordonează planul de tratament și urmărirea adecvată a pacientului.

 În primul rând medicul de familie asigura asistenta medicala si sociala tuturor pacientilor indiferent de vârsta, sex sau patologie si reprezinta legatura dintre comunitate si sistemul national de sanatate. Medicul de familie abordeaza pacientul atât în conditii de sanatate, cât si în conditii de boala; are rolul de a supraveghea si mentine starea optima de sanatate si de a promova un stil de viata sanatos, de a depista o boala cronica in faza incipienta si de a preveni si trata complicatiile unei afectiuni.

CE ESTE SI CUM FUNCTIONEAZA TERAPIA SCRAMBLER:

CE ESTE SI CUM FUNCTIONEAZA TERAPIA SCRAMBLER:

Terapia SCRAMBLER   este o terapie ce utilizeaza dispozitivul MC-5A (Calmare), in lupta cu durerile cronice sau oncologice.

MC-5A este un dispozitiv medical (clasa a 2-a), certificat pentru a fi folosit in Statele Unite, Uniunea Europeana si multe alte tari de pe diverse continente.Echipa NeuroPain a fost prima echipa din Europa Centrală și de Est care a oferit aceste servicii. Studiile efectuate de colectivul clinicii au fost prezentate la manifestări internaționale prestigioase.

Principiul care sta la baza functionarii dispozitivului MC-5A este cel al „reprogramarii” neuronale folosind curenti de joasa amplitudine transmiși prin electrozi de suprafață amplasați în proximitatea zonelor cu durere severă, ce transmit informații artificiale de tip ”self” și ”nonpain” către centrii nervosi superiori care procesează informațiile dureroase.  In felul acesta creierul este „convins” ca acele centre de durere nu mai exista (principiul ”retrain the brain”).

Pentru pacienții care răspund la terapie, ameliorarea durerilor severese produce rapid și, de regulă, după parcurgerea unui set complet de proceduri, rezultatele sunt durabile în timp. Această terapie permite renunțarea la medicație cronică, nu are reacții adverse, nu dă dependență și /sau adicție, așa cum se întâmplă cu multe din intervențiile convenționale de terapia durerii.

Terapia SCRAMBLER este un tratament extrem de eficient, cu efecte de lungă durată.         

Studiile clinice au arătat că tehnologia reduce cu succes durerea la peste 80 % din pacienţii trataţi.

Respectand protocoalele internationale, Clinica Neuropain (http://neuropain.ro/category/ingrijiri-paliative/) ofera solutii medicale pentru imbunatatirea calitatii vietii, prin ingrijiri paliative la domiciliu (http://neuropain.ro/category/ingrijiri-paliative/),  atat persoanelor care sufera de o boala ajunsa la nivelul in care nu mai raspunde la tratament, cat si a familiilor acestora.

Îngrijirea paliativă este o disciplina medicala nascuta din dorinta de a aduce alinare suferintei pacientului cu boala incurabila sau cronica, atunci cand potentialul de vindecare este redus si speranta de viata limitata.

© 2019 Copyright by medici-familie.ro