Spre deosebire de medicii specializați în patologia diverselor organe și sisteme, medicul de familie este pregătit să-și privească pacientul ca un întreg, indiferent de vârstă sau sex. Și este acel tip de medic specialist care poate fi alături de noi de la naștere, până la o vârstă înaintata. Atunci când apare o afecțiune care necesită prezența unui alt tip de specialist, medicul de familie va fi cel care ne va îndruma către unul. Dacă aceasta boală nou diagnosticată va avea o evoluție de lungă durată, tot medicul de familie este cel care coordonează planul de tratament și urmărirea adecvată a pacientului.

 În primul rând medicul de familie asigura asistenta medicala si sociala tuturor pacientilor indiferent de vârsta, sex sau patologie si reprezinta legatura dintre comunitate si sistemul national de sanatate. Medicul de familie abordeaza pacientul atât în conditii de sanatate, cât si în conditii de boala; are rolul de a supraveghea si mentine starea optima de sanatate si de a promova un stil de viata sanatos, de a depista o boala cronica in faza incipienta si de a preveni si trata complicatiile unei afectiuni.

17.800 de pacienti vor beneficia, in curand, de tratament fara interferon

17.800 de pacienti vor beneficia, in curand, de tratament fara interferon

17.800 de pacienti vor beneficia de tratament fara interferon pe urmatorul contract cost-volum-rezultat dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si producatorii de medicamente, potrivit conducerii Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH). De asemenea, de tratament vor beneficia si copiii cu hepatita C care au varste mai mari de 12 ani.

“Tocmai astazi reprezentantii CNAS ne-au si informat… Sunt ultimele zile de negocieri. Se spera ca astazi se vor termina negocierile si in luna decembrie sa se semneze si urmatorul contract. (…) Din pacate, acum suntem in a treia luna in care avem o pauza intre cele doua contracte, pauza pe care ne-o doream evitata daca era posibil. Vestea buna este ca vom avea sansa ca pe noul contract sa avem si copiii de la 12 ani care sa intre pe noile terapii antivirale, sa nu mai trebuiasca sa apeleze la tratamentul cu interferon, ci vor avea acces la noile terapii cu interferon free. Pe urmatorul contract cifra este de 17.800 de pacienti care vor beneficia de tratament”, a declarat Marinela Debu, presedintele APAH, citata de Agerpres.

© 2019 Copyright by medici-familie.ro